Waarom lopen kankerpatiënten risico op het ontwikkelen van bloedstolsels?
Leer meer over de link tussen en .
Het kan een onaangename verrassing zijn dat kankerpatiënten zich bewust moeten zijn van de risico’s en waarschuwingssignalen van diepe veneuze (). Die twee ziektes lijken immers mijlenver uit elkaar te liggen. Dus waarom bestaat er een verband?
We weten niet precies waarom, maar we kunnen drie belangrijke factoren aanwijzen die impact hebben op de kans die je hebt om een () te ontwikkelen: het soort waarmee je te maken hebt, hoe de behandeld wordt en je mate van fysieke inspanning.
Soorten
Bepaalde typen worden in verband gebracht met een groter risico op dan andere. De reden hiervoor is niet duidelijk.
Behandeling van
Je behandeling is van levensbelang om je te overwinnen, maar hij kan ook het risico op bloedstolsels () vergroten. en operaties kunnen de wanden van je bloedvaten beschadigen en daarmee hebben ze invloed op de functie ervan. Daardoor kunnen ze ook een veroorzaken.
Terwijl de kankercellen doodmaakt, worden er bepaalde stoffen afgegeven aan de bloedbaan, die het bloed kunnen laten klonteren. Sommige soorten geven hierop een kleinere kans dan andere. Het is goed om je arts hiernaar te vragen, zodat je op de hoogte bent van de risico’s die de aan jou voorgeschreven behandeling met zich meebrengt.
Beweging
Actief blijven terwijl je tegen vecht, dat voelt als een hele uitdaging. Toch kan zelfs lichte lichaamsbeweging al heel bevorderlijk zijn. Als jij in beweging blijft, blijft ook het bloed in je aderen in beweging, waardoor je meteen minder kans hebt om een aan te maken. En je hoeft niet meteen aan een extreem fitnessregime te beginnen om daarvan te kunnen profiteren. Begin maar met een stevige wandeling of speel met de kinderen. Als je bedrust voorgeschreven hebt gekregen, vraag dan aan je arts of het goed is als je een beetje door het huis loopt. Het is in ieder geval goed om kleine, niet-belastende manieren te bedenken om je benen in beweging te houden en je bloed goed te laten doorstromen.
U verlaat de website van CancerClot™, u aangeboden door LEO Pharma België.
Als u een link volgt naar een andere LEO Pharma website buiten België, houd er dan rekening mee dat de inhoud niet bepaald wordt door LEO Pharma België.
Als u een link volgt naar de website van een derde partij, houd er dan rekening mee dat de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de informatie op deze websites niet de verantwoordelijkheid is van LEO Pharma België en dat het plaatsen van deze link niet inhoudt dat LEO Pharma België de inhoud aanbeveelt of goedkeurt.